Вплив легування карбідами тугоплавких металів на фізико-механічні та експлуатаційні властивості твердого сплаву ВК8 - Бондаренко, В.П.; Ботвинко, В.П.; Боримський, А.И.; Гнатенко, І.О.; Чипенко, Т.Ю.; Сороченко, Т.А. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2015)
Досліджено вплив технологічних факторів на структуру, фізико-механічні та експлуатаційні совйства сплаву ВК8, легованого карбидами VC, ТаС, NbC, Сг₃С₂. Показано, що максимальні значення експлуатаційної стійкості матриць АВТ спостерігаються при вмісті легуючих добавок 0,15% (по масі) . Залежність максимальної стійкості матриць АВД від виду добавки добре корелюють зі зміною характеристик карбідного скелета.