Вплив навантаження при індентуванні на поведінку границь WC–WC у твердих сплавах - Бондаренко, В.П.; Прокопів, М.М.; Андреєв, І.В.; Матвійчук, О.О.; Заволокін, В.Г. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2015)
Визначено поведінку границь різних типів у сплаві ВК28 спеченому за температури 1370 °С при навантаженні під час індентування. Застосування навантаження 400 г при індентуванні дало змогу дослідити поведінку різних типів границь WC-WC у сплаві. Встановлено, що границі WC-WC, які сильно і слабо травляться реактивом Муракамі, гальмують поширення мікротріщин у твердому сплаві ВК28. Границі, що не травляться, мають різну міцність, у результаті чого одні з них виявляються після одного укола, інші тільки після двох уколів, розташованих близько один до одного. Це свідчить про те, що границь, які не травляться, значно більше, ніж їх можна визначити за теоремою Вульфа.