Інформаційний ресурс «Спадкові ракові синдроми» як елемент первинної профілактики та ранньої діагностики злоякісних новоутворень - Бучинська, Л.Г.; Глущенко, Н.М.; Несіна, І.П.; Юрченко, Н.П.; Брєєва, О.В.; Білик, О.О. (Онкологія, 2015)
Мета: створити інформаційний ресурс «Спадкові ракові синдроми». Об’єкт і методи: комплексний пошук інформації в наукометричних базах даних PubMed, The Familial Cancer Database (FaCD), OMIM та інших світових наукових джерелах, опублікованих з 2004 по 2014 р., а також аналіз результатів досліджень, що виконуються в Інституті експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р.Є. Кавецького Національної академії наук України. Середовищем програмування інформаційного ресурсу «Спадкові ракові синдроми» є Borland Delphi v.7.0. Результати: систематизована й оптимально структурована інформація про спадкові синдроми з аутосомно-домінантним і аутосомно-рецесивним типом успадкування, при яких існує високий ризик розвитку онкологічної патології, забезпечує оперативний доступ до інформації в галузі медичної генетики, зокрема онкогенетики. Висновок: створений інформаційний ресурс «Спадкові ракові синдроми» надасть можливість отримати сучасні відомості про клінічні прояви та генетичні особливості ракових синдромів з урахуванням типу успадкування, спектра асоційованих новоутворень, факторів ризику, алгоритмів діагностики та профілактичних заходів.