Вміст Т- і В-лімфоцитів у крові морських свинок при експериментальній бронхіальній астмі - Колішецька, М.А. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2014)
В роботі встановлено поступове зниження рівня Т-лімфоцитів з найнижчим ступенем їх вираження у найпізніший етап експерименту (33-я доба), що свідчить про виснаження клітинної ланки імунітету при даному модельному процесі. Водночас, зафіксовано підвищення В-лімфоцитів як в ранньому, так і пізньому періоді експериментальної бронхіальної астми, яка свідчить про активацію гуморального імунітету на усіх етапах її формування.