Первинна профілактика виробничо-обумовленої патології, спричиненої природним ультрафіолетовим випромінюванням - Салюков, А.О.; Варивончик, Д.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2013)
Результати дослідження дозволили розробити заходи первинної профілактики, спрямовані на попередження виробничо-зумовленої патології, спричиненої природним УФВ серед робітників, які працюють на відкритому повітрі. Компонентами якої є: «захист часом», «захист екрануванням», нормування впливу та дозиметричний контроль. Вищезазначені заходи дозволять знизити рівні експозиції працівників природ; ним УФВ та попередити виникнення, прогресування онкологічної й офтальмологічної патології, зумовленої УФВ.