Експлуатаційна деградація сталі 20Х13 лопаток парових турбін ТЕС - Никифорчин, Г.М.; Ткачук, Ю.М.; Студент, О.З. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2011)
Сталь 20Х13 у вихідному стані і після 3·10⁵ h експлуатації в лопатках циліндра низького тиску парової турбіни порівняли за механізмами руйнування, структурними, механічними, корозійними та корозійно-механічними властивостями. Виявлено, що внаслідок експлуатації вона зміцнюється і втрачає пластичність, суттєво знижуються її корозійні характеристики, показники втоми і циклічної тріщиностійкості.