Особливості гіпоксичних порушень у хворих з хронічним обструктивним захворюванням легень при наявності супутньої патології - Ковалевська, Л.А.; Горбенко, Т.М. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2013)
У статті представлені результати дослідження гіпоксичних проявів у хворих з ХОЗЛ в залежності від фази захворювання, стадії та супутньої патології. Відзначено тривалий компенсаторний механізм за рахунок зростання, насамперед ЧСС та ЧД. Було описано більш значуще зниження Sa O₂ у хворих з поєднаною кардиальною патологією. Була встановлена кореляція між СРБ і стадією ХОЗЛ та ії відсутність між СРБ і Sa O₂.