Патоморфоз органів репродуктивної системи в умовах експериментального гіпо- та гіпертиреозу - Запорожан, В.М.; Марічереда, В.Г.; Маринюк, Г.С. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2013)
Досліджено закономірності патоморфозу органів репродуктивної системи в умовах експериментального гіпо- та гіпертиреозу. Показано, що поряд з дистрофічними змінами у стромі та децидуальній тканині ендометрія на тлі порушення функції щитоподібної залози відбувається зниження функціональної активності антигенпрезентуючих клітин. Обговорюються перспективи подальших досліджень механізмів протипухлинного імунітету в умовах експериментальних моделей гіпо- та гіпертиреозу.