Деякі актуальні проблеми вивчення еволюції земельного ринку в Україні у другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. - Шевченко, В.М. (Інститут історії України НАН України, 2009)
В статті розглядаються малодосліджені аспекти життєдіяльності земельного ринку в Україні другої половини ХІХ – початку ХХ ст. Вислітлено особливості його функціонування в кожному окремому районі України. Визначено основні періоди його еволюції.