Розробка та біологічне тестування вітчизняних протезів-стентів для лікування судин серця та інших органів - Патон, Б.Є.; Калеко, Д.М.; Ляпіна, К.В.; Мельниченко, Т.В.; Мовчан, Б.О.; Мойбенко, О.О.; Панічкін, Ю.В.; Портниченко, А.Г.; Сало, С.В.; Тумановська, Л.В.; Устінов, А.І.; Юзьків, М.Я. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2007)
Створені нові стенти з пористою поверхнею, придатні для наповнення фармакологічним препаратом. Стенти мають конструкцію, що забезпечує підвищену жорсткість в радіальному та достатню гнучкість у подовжньому напрямках. Як наповнювач використовувався корвітин, розроблений в Інституті фізіології ім. О. О. Богомольця НАН України.