Вузькоколійки в українських Карпатах кінця ХІХ – першої третини ХХ ст. - Клапчук, В.М. (Інститут історії України НАН України, 2009)
Метою статті є в розкриття основних умов зародження, будівництва та експлуатації вузькоколійок українських Карпат.