Козацтво Лівобережної України у фінансовій політиці Російської імперії в кінці ХVІІІ – середині ХІХ ст. - Орлик, В.М. (Інститут історії України НАН України, 2009)
Стаття присвячена одній із важливих проблем соціально-економічної історії лівобережного козацтва в кінці XVIII – середині ХІХ ст.