Іноземці в соціально-економічному житті України кінця XVIII – першої половини XIX: спроба обрахування чисельності та аналіз їх національного складу - Машкін, О.М. (Інститут історії України НАН України, 2009)
В статті здійснена спроба обрахування чисельності та аналіз національного складу іноземців України, а також їх місце в соціально-економічному житті українських земель наприкінці ХVІІІ – у першій половині ХІХ ст.