Держава і громадськість у розвитку наукового потенціалу: досвід минулого - Шевченко, В.В. (Інститут історії України НАН України, 2009)
У розвідці висвітлюються деякі аспекти впливу держави та окремих представників суспільства на формування наукових кадрів, зокрема, на їх підготовку та матеріальне забезпечення, а також підтримку у реалізації наукових проектів.