Вплив тривалої експлуатації сталі 12Х1М1Ф з різних зон гину парогону ТЕС на її механічні характеристики - Студент, О.З.; Свірська, Л.М.; Дзіоба, І.Р. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2012)
Оцінено характеристики міцності і пластичності та статичну тріщиностійкість сталі 12Х1МФ з розтягненої, нейтральної, стисненої зон вертикального гину головного парогону ТЕС та його прямої ділянки після ∼1,3·10⁵ h експлуатації. Виявлено анізотропію механічних характеристик за руйнування в діаметральному і осьовому перерізах труби та їх градієнт поперек стінки труби.