Формування нанорозмірних захисних покривів на сплавах заліза з подандовмісних розчинів - Шепеленко, О.С.; Сахненко, М.Д.; Штамбург, В.Г.; Рошаль, О.Д. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2012)
Показано високу ефективність комплексів подандів – відкритоланцюгових аналогів краун-етерів – в інгібуванні корозії конструкційних сплавів заліза у нейтральних водних розчинах. Запропоновано механізм керування швидкістю самочинних електродних процесів на сталі комплексами цинку з модифікованими подандами.