Кореляції даних електроенцефалографії та фармакогенетичних особливостей у хворих із епілепсією - Орос, М.М. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2012)
Статистично достовірну кореляцію (індекс кореляції за Пірсоном 0,9 і більше) між даними еклектроенцефалографії (ЕЕГ) і фармакогенетичним поліморфізмом установлено тільки у хворих з фармакорезистентною формою епілепсії. Тому, вірогідно, СС поліморфізм генів Р - глікопротеїн rs1045642, Р - глікопротеїн rs1128503, ТТ поліморфізм гена SCN1A rs3812718 і такі ЕЕГ феномени, як високий індекс епіактивності на ЕЕГ та/або поліморфізм епіактивності на ЕЕГ та/або дифузні зміни на ЕЕГ та/або високоамплітудна повільнохвильова ЕЕГ в комбінації у одного пацієнта, можуть служити критеріями фармакорезистентності даного хворого до дії ПЕП.