Наука і практика вирішення найважливіших соціальних проблем України на перспективу - Андрушків, Б.; Владимир, О.; Павликівська, О.; Погайдак, О.; Кирич, Н. (Вісник економічної науки України, 2018)
Стаття присвячена розкриттю причин виникнення та загострення соціальних проблем в Україні, з метою виявлення причинно-наслідкових зв’язків між ними та з метою здійснення їх класифікації за сферами діяльності. У статті визначено роль та місце громадських об’єднань, в тому числі академічних формувань у вирішенні соціальних проблем держави. На прикладі Академії економічних наук України та вищої освіти України запропоновано стратегію розв’язання соціальної проблематики на перспективу. Окреслено основні напрями вирішення соціальних проблем в Україні на період 2018-2023 рр.