Основні напрями удосконалення мотивації праці робітників промислових підприємств - Зайцев, В.С. (Вісник економічної науки України, 2018)
У мотиваційному механізмі до ефективної праці виділені основні напрями, які характерні для промислових підприємств: організаційно-економічні, матеріальні, соціальні, моральні і психологічні, кожен з яких має свої засоби. Проведено дослідження передового досвіду щодо вдосконалення та впровадження інноваційних напрямів ефективної мотивації праці робітників основного виробництва, які запропоновані для використання на промислових підприємствах України, що є вкрай необхідними для їх ефективного функціонування, особливо це стосується машинобудівних і верстатобудівних підприємств.