Моделювання впливу внутрішніх і зовнішніх чинників на ефективність процесу формування персоналу промислового підприємства - Придатько, Е.М. (Вісник економічної науки України, 2018)
Уточнено сутність та виокремлено етапи процесу формування персоналу промислового підприємства. Визначено чинники зовнішнього та внутрішнього впливів, що супроводжують процес формування персоналу промислового підприємства та прямим або опосередкованим чином впливають на здійснення його певного етапу. Обґрунтовано вибір показників, що відіграють роль факторних ознак та характеризують вплив кожного з виокремлених зовнішніх і внутрішніх чинників на процес формування персоналу промислового підприємства. Здійснено моделювання впливу кожного з чинників на галузевому рівні на ефективність процесу формування персоналу підприємств промисловості. Наведено інтерпретацію залежностей, які є математично значущими та мають економічний зміст. Здійснено висновки щодо впливу найбільш дієвих чинників на процеси формування персоналу промислового підприємства.