Роль трансферу технологій у забезпеченні економічної безпеки України - Пушак, Я.Я.; Дума, О.І. (Економічний вісник Донбасу, 2018)
У статті представлено результати дослідження формування економічної безпеки держави з точки зору трансферу технологій. Розглянуто економічну сутність поняття трансферу технологій. Опрацьовано наукову літературу щодо механізмів підтримки трансферу технологій та процесу їх здійснення. Розроблено схему впливу трансферу технологій на економічну безпеку держави. Запропоновано інфраструктуру екосистеми трансферу технологій в національній економіці та обґрунтовано механізми її функціонування.