Вынужденные колебания пьезокерамической цилиндрической оболочки с продольным вырезом - Карлаш, В.Л. (Прикладная механика, 2015)
Експериментально досліджено відкриті і закриті циліндричні оболонки із п’єзокераміки. Показано, що у нерозділеному випадку третій резонанс має дуже інтенсивні коливання і коефіцієнт електромеханічного зв’язку. У випадку відкритої оболонки всі резонанси ослаблені. Проаналізовано амплітудно-частотні і фазочастотні характеристики в діапазоні частот.