Молекулярне моделювання біологічних систем: стан та перспективи (стенограма наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 4 квітня 2018 р.) - Єсилевський, С.О. (Вісник НАН України, 2018)
У доповіді проаналізовано стан розвитку у світі такого важливого напряму сучасної біофізики, як молекулярне моделювання біологічних систем, зокрема біологічних макромолекул та клітинних мембран, розкрито можливості цього методу для використання як у фундаментальних дослідженнях, так і у прикладних галузях, насамперед у медицині, фармакології та біомедичних дослідженнях. Обговорено поточний стан і перспективи розвитку методів молекулярного моделювання біологічних систем в Україні.