Іван Франко і словаки - Неврлий, М. (Слово і Час, 2010)
У статті йдеться про зацікавлення І. Франка фольклором, літературою й суспільним життям словаків. Висвітлено відгуки письменника на тогочасні явища словацької літератури, його інтерес до прогресивних політичних і культурних течій у середовищі словацької молоді. Оглянуто рецепцію доробку І. Франка у Словаччині: відгуки на його творчість, переклади, компаративні дослідження, ушанування пам'яті письменника і вченого.