Чисельна модель роботи горизонтального грунтового колектора теплонасосної установки - Басок, Б.І.; Недбайло, О.М.; Божко, І.К. (Промышленная теплотехника, 2017)
В роботі представлено розроблену в Інституті технічної теплофізики Національної академії наук України теплофізичну чисельну модель для дослідження процесів гідродинаміки та теплообміну в горизонтальному ґрунтовому колекторі неглибокого залягання. Наведено результати верифікації даної моделі та розраховані основні енергетичні показники роботи ґрунтового колектора.