Композиційно-номінативні логіки з операторами нерухомої точки - Нікітченко, М.С.; Шкільняк, С.С.; Антонова, І.А. (Інститут програмних систем НАН України, 2008)
Розглянуто застосування операторів побудови нерухомої та Т-нерухомої точок для композиційно-номінативних логік різних рівнів абстракції. Оператори побудови нерухомих точок можна розглядати і як метакомпозиції, які за композиціями-аргументами будують нові композиції. Наводяться відповідні теореми щодо подання класів предикатів як ω-областей, ω-неперервності та монотонності основних композицій предикатів, існування нерухомих та Т-нерухомих точок, замкненості класів предикатів відносно операторів нерухомої точки, та властивостей таких операторів.