Комп’ютерне моделювання ерозії конвективних поверхонь нагріву котла ТПП 312 - Кобзар, С.Г.; Коваленко, Г.В.; Халатов, А.А. (Промышленная теплотехника, 2017)
Проведено математичне моделювання роботи конвективних поверхонь котла ТПП 312 Ладижинської ТЕС. Визначено зони підвищеної ерозії для основних режимів навантаження котла. Запропоновано метод управління аеродинамікою в об'ємі топки котла ТПП-312 з метою зменшення ерозії теплообмінних поверхонь. При збереженні потужності блоків Ладижинської станції на теперішньому рівні впродовж залишкового ресурсу блоків, застосування методу управління дозволить продовжити ресурс конвективних поверхонь блоку на 1 рік.