Анализ концепций развития конструкции крупных взрывозащещенных электродвигателей - Конохов, Н.Н. (Електротехніка і електромеханіка, 2005)
Аналізуються і порівнюються дві концепції розвитку потужних вибухозахищених електродвигунів (ВЄД): західноєвропейської концепції „довгих” і вітчизняної концепції „симетричних” ВЕД. Доводиться, що для подальшого розвитку конструкції нових серій ВЕД типу ВАО5 треба додержуватися концепції симетричних ВЕД, яка теоретично і практично має перевагу і багатоваріантність конструктивних рішень.