Коммутационные перенапряжения вращающегося преобразователя бесконтактной синхронной машины в асинхронном режиме работы - Галиновский, А.М.; Ленская, Е.А.; Эрхард Айхофер (Електротехніка і електромеханіка, 2006)
Досліджено вплив ЕРС обмотки збудження безконтактної синхронної машини в асинхронному режимі роботи на величину перенапруг обертового трифазного мостового перетворювача з захистом вентилів від внутрішніх перенапруг, показано, що при амплітуді ЕРС обмотки збудження більшій напруги неробочого ходу перетворювача напруга на вентилі діодного перетворювача досягає величини амплітуди ЕРС обмотки збудження, а напруга на обмотці збудження досягає суми амплітуд ЕРС обмотки збудження та джерела живлення, зовнішні перенапруги усунуті в реверсивному тиристорному перетворювачі з комбінованим законом керування.