Психотерапия при коммуникативной форм в сексуальной дезадаптации у мужчин с органическим расстройством личности - Федотова, Е.П.; Казмирчук, О.В. (Фізико-хімічний інститут ім. О.В.Богатського НАН України, 2008)
У статті йдеться про розроблену авторами систему психотерапевтичної корекції при комунікативній формі сексуальної дезадаптації подружжя у разі органічного розладу особистості у чоловіків. Обґрунтовано застосування різних методів психотерапії, диференційованих відповідно до внутрішньоособистісного і/чи міжособистісного конфлікту у хворих. Описано методику емоційно-вольового тренінгу, високоефективного при порушенні сексуальної поведінки хворих із зазначеною патологією.