Людський капітал як важливий фактор управління стратегічним розвитком промислового підприємства - Жуков, С.А. (Економічний вісник Донбасу, 2018)
У статті розглянуто питання оцінки людського капіталу в системі стратегічного розвитку промислового підприємства за допомогою збалансованої системи показників. Запропоновано збалансовану систему показників інтелектуальної складової людського капіталу промислового підприємства, яка забезпечує підприємство відповідною інфраструктурою для досягнення стратегічних цілей. Елементи складової навчання та розвитку людського капіталу: збереження кадрового складу, компетентність персоналу, сприятливий клімат, ефективність працівника, участь у прийнятті рішень, рівень допомоги й підтримки з боку колег, заохочення ініціативи та творчого підходу, відповідність особистих цілей корпоративним, спрямовані на реалізацію стратегічної мети складової – забезпечення відповідною інфраструктурою для досягнення всіх попередніх цілей підприємства.