Розв’язання транспортної задачі на кластерних системах - Фальфушинський, В.В. (Інститут програмних систем НАН України, 2008)
Описано план розв‘язання транспортних задач за допомогою генетичних алгоритмів. Цей метод відрізняється від класичного тим, що класичний метод потребує фрагментації та серіалізації матриці транспортної задачі, а генетичному алгоритми притаманний природній паралелізм.