Зміцнення піноскла високодисперсним продуктом взаємодії нестехіометричного карбіду кремнію з оксидами металів - Гадзира, М.П.; Давидчук, Н.К.; Тимошенко, Я.Г.; Теплюк, О.В. (Современные проблемы физического материаловедения, 2014)
Вивчено вплив високодисперсних композиційних порошків, що утворюються в результаті взаємодії нанорозмірного карбіду кремнію з оксидами металів (Fe₂O₃, TiO₂, WO₃, Cr₂O₃), на формування структури і міцність піноскла. Досліджено структуру сформованого високоміцного піноскла.