Паралельна реалізація розщепленої моделі однієї задачі фізики атмосфери - Тирчак, Ю.М.; Черниш, Р.І. (Інститут програмних систем НАН України, 2008)
Розглядається методика створення паралельної програмної реалізації для ефективного чисельного розв’язування методом покоординатного розщеплення моделі, що застосовується для чисельного прогнозу погоди. Методика забезпечує кількісні і якісні вдосконалення чисельних розв’язків. Наводяться результати чисельного експерименту та їх паралельної реалізації.