Прогресивна ініціатива УНТЦ по впровадженню посад головних спеціалістів з комерціалізації технологій в наукових інститутах (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2007)
Український Науково-технологічний центр – міжурядова організація, що працює в Україні з 1995 року. Із здобуттям незалежності Україна отримала 30 % наукового потенціалу, який, як і будь-яка інша галузь, повинен був пристосовуватись до нових умов, до самостійності. Через 12 років ми можемо сказати, що такий виклик долі витримали не всі наукові інститути, деякі з них ще й досі сильно залежать від державного фінансування.