Моделювання напружено-деформованого стану контейнера при стисканні пуансонами кубічного пресу - Лещук, О.О.; Бовсунівський, О.В.; Полотняк, С.Б.; Лисаківський, В.В.; Івахненко, C.А. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2018)
Розроблено чисельну методику моделювання процесу стиснення пірофілітового куба між пуансонами кубічного пресу, досліджено його напружено-деформований стан та визначені особливості процесу деформування контейнерів. Показано, що методика достатньо точно відображає процес стиснення пірофілітового куба під дією високого тиску, але в той же час потребує корегування для врахування особливостей деформування в області контакту на стику трьох пуансонів.