Композиційно-номінативні модальні логіки немонотонних часткових предикатів та їх числення - Шкільняк, О.С.; Касьянюк, В.С.; Малютенко, Л.М. (Проблеми програмування, 2017)
Досліджено нові програмно-орієнтовані логічні формалізми модального типу – композиційно-номінативні модальні логіки немонотонних часткових предикатів. Описано семантичні моделі та мови цих логік, розглянуто основні семантичні властивості. Введено відношення наслідку для формул у стані, описано властивості відношення логічного наслідку для множин специфікованих станами формул. На цій основі для загальних i темпоральних модальних логік немонотонних предикатів побудовано числення секвенційного типу. Описано різновиди цих числень, для них доведено теореми коректності й повноти.