Формальні та адаптивні методи й інструментальні засоби паралельного програмування - Дорошенко, А.Ю.; Бекетов, О.Г.; Жереб, К.А.; Іваненко, П.А.; Овдій, О.М.; Шевченко, Р.С.; Яценко, О.А. (Проблеми програмування, 2017)
Наведено огляд результатів розробки формальних та адаптивних методів і програмних засобів, досягнутих за останні роки в Інституті програмних систем НАН України, що ґрунтуються на алгеброалгоритмічному підході та техніці переписувальних правил. Методи призначені для автоматизації проектування, генерації та перетворень паралельних програм для широкого діапазону мультипроцесорних обчислювальних платформ і знаходять застосування для різних прикладних областей, зокрема, для ефективної реалізації задач метеорологічного прогнозування.