Резонансні рівняння і класичні ортогональні многочлени - Гаврилюк, І.П.; Макаров, В.Л. (Доповіді НАН України, 2018)
З використанням загальної теореми В.Л. Макарова про зображення частинних розв'язків резонансних рівнянь у банахових просторах (1974) побудовано та обґрунтовано рекурентний алгоритм знаходження частинних розв'язків резонансних рівнянь першого та другого роду із загальним диференціальним оператором для класичних ортогональних многочленів. Наведено приклад загального розв’язку резонансних рівнянь із диференціальним оператором для многочленів Лежандра.