Логіки загальних недетермінованих предикатів: cемантичні аспекти - Нікітченко, М.С.; Шкільняк, О.С.; Шкільняк, С.С. (Проблеми програмування, 2018)
Досліджено семантичні аспекти нового класу програмно-орієнтованих логічних формалізмів – логік загальних недетермінованих квазіарних предикатів, або GND-предикатів. Виділено різновиди таких предикатів, досліджено властивості їх композицій, розглянуто композиційні алгебри GND-предикатів. Описано мови чистих першопорядкових логік GND-предикатів. Запропоновано та досліджено відношення логічного наслідку для множин формул. Описано властивості декомпозиції формул та елімінації кванторів.