Інтегроване управління ресурсами хмарного центру обробки даних на основі віртуальних машин - Жаріков, Е.В. (Математичні машини і системи, 2018)
Складність хмарних центрів обробки даних вимагає передових рішень з управління ресурсами для забезпечення безперервного обслуговування і гарантованої продуктивності. Пропонований підхід до інтегрованого управління ресурсами центру обробки даних забезпечує необхідну еластичність на рівні фізичного сервера з урахуванням споживання енергії та з урахуванням порушень угоди про рівень обслуговування (SLA). Підхід до інтегрованого управління ресурсами заснований на динамічній моделі у просторі станів, моделі енергоспоживання, моделі порушень SLA і методі управління ємністю центру обробки даних. Аналіз виконано з використанням журналів статистики використання кластера Google. Результати показують, що підхід до інтегрованого управління ресурсами центру обробки даних дозволяє досягти економії енергії і мінімізувати порушення SLA.