Видатний дослідник морів і океанів — Геворк'ян Володимир Христофорович. До 85-річчя з дня народження - Половка, С.Г.; Лаврик, О.Д.; Половка, О.А.; Довбиш, С.М. (Геология и полезные ископаемые Мирового океана, 2018)
В статті висвітлено основні віхи життя та наукові здобутки українського дослідника в галузі геології океанів і морів доктора геолого-мінералогічних наук, професора В.Х. Геворк’яна.