Залежність магнітудних оцінок від потужностей хімічних вибухів на промислових кар’єрах у межах Українського щита - Андрущенко, Ю.А.; Осадчий, В.І.; Лящук, О.І.; Корнієнко, І.В. (Геофизический журнал, 2018)
В межах Українського щита основними джерелами наведеної сейсмічності є численні вибухові роботи на підприємствах відкритого і підземного видобутку мінеральних ресурсів. Сейсмічними станціями Головного центру спеціального контролю Державного космічного агентства України (ГЦСК ДКАУ) та мережею сейсмічних станцій Інституту геофізики НАН України щорічно реєструються тисячі промислових вибухів на відкритих кар’єрах та в шахтах, значення магнітуд mb яких перевищує 0,5.