Аналіз особливостей розробки газогідратних покладів при застосуванні елементів технології свердловинного гідровидобутку - Педченко, М.; Педченко, Л. (Розробка родовищ, 2017)
Мета. Обґрунтування і розроблення принципової схеми, прийнятної для існуючого рівня техніки, способу видобування газових гідратів морських родовищ. Результати. Обґрунтовано основні процеси способу вилучення газогідрату із продуктивного пласта без витрати енергії на фазовий перехід на основі технології свердловинного гідровидобутку.