Стратегія розвитку наукового видання - Тихонкова, І.О. (Наука України у світовому інформаційному просторі, 2018)
Про обов’язкові елементи, які мають бути у наукового видання, про те, що треба робити чи не робити, щоб журнал став кращим, про успішні і не дуже кроки дискутували на конференціях "Наукова періодика: традиції та інновації", починаючи з самої першої, яка відбулась 9 червня 2010 року. За матеріалами доповідей опубліковано статті у книжковій серії "Наука України у світовому інформаційному просторі" (№ 3, 5, 6, 8, 10, 11, 13, 14). Але і досі лунають питання: що нам зробити; з чого почати; що ми робимо не так; в які бази нам податися; чому нас не беруть в наукометричні бази; чи точно потрібно рецензування; який формат списку літератури обрати; де взяти doi; скільки треба людей в редакцію? Переписувати статті колег — справа невдячна, а самоплагіат (або ж переписування власних публікацій) не вітається у науковому товаристві, тому ця публікація побудована у форматі відповідей на питання, що часто лунають на семінарах, вебінарах та у спілкуванні з колегами.