Поезія Тараса Шевченка в польських перекладах ХХ століття - Астаф’єв, О. (Слово і Час, 2013)
У статті розкрито специфіку польських перекладів творів Т. Шевченка у ХХ ст., подано типологію перекладацьких моделей, проаналізовано засоби відтворення символіки, ритміки, лексики, тропіки, фразеології, строфічних форм.