Від наукового результату до комп’ютерної технології - Задірака, В.К.; Сергієнко, І.В. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2008)
Побудовано комп’ютерні технології розв’язування складних задач обчислювальної та прикладної математики із заданими характеристиками якості за точністю та швидкодією. Технології засновано на теорії похибок обчислень, загальній теорії оптимальних алгоритмів та використанні резервів оптимізації обчислень. Розглянуто приклади розв’язування складних задач із високою якістю.