Реакція гідросилілювання в системі гідридкремнезем-2-гідроксиетилметакрилат - Больбух, Ю.М.; Тьортих, В.А. (Поверхность, 2003)
Вивчено взаємодію вінільних груп 2-гідроксиетилметакрилату із закріпленними на поверхні аеросилу кремнійгідридними групами. Доведено можливість перебігу реакції каталітичного твердофазного гідросилілювання. Досліджено умови проведення реакції гідросилілювання, яка ініційована акриламідним комплексом нітрату кобальту в процесі полімеризації мономера. Проаналізовано вплив співвідношення компонентів та умов проведення процесу на кінетику реакції каталітичного та ініційованого гідросилілювання2-гідроксиетилметакрилату.