Стабільність суспензій високодисперсного кремнезему у присутності білків - Михайлова, І.В. (Поверхность, 2003)
Досліджено закономірності коагуляції суспензій високодисперсного кремнезему в присутності яєчного альбуміну, бичачого сироваткового альбуміну, гемоглобіну людини іжелатини. Встановлено, що величина адсорбції не є єдиним фактором, що обумовлює швидкість коагуляції суспензій. Конформаційні зміни адсорбованих молекул, очевидно, вносять свій внесок у механізм коагуляції, особливо при невисоких рН.