Анализ пуска асинхронного двигателя с помощью тиристорного преобразователя напряжения - Петрушин, В.С.; Якимец, А.М.; Бангула, В.Б. (Електротехніка і електромеханіка, 2012)
Експериментально підтверджено коректність математичної моделі неусталених режимів роботи асинхронного двигуна при фазовому управлінні. Досліджено як електричні та механічні параметри, так і енергетичні показники.